Program de lucru:
Luni - Vineri: 8.00 - 18.00

069 39 20 18 / 060 40 00 52
060 75 40 40 / 069 02 88 41

Localitatea Feștelița, raionul Ștefan Vodă, a devenit primul sat inteligent energetic din Republica Moldova.

Festelita_proiect-580.jpg

Localitatea Feștelița, raionul Ștefan Vodă, a devenit primul sat inteligent energetic din Republica Moldova.
În cadrul proiectului au fost efectuate măsuri de modernizare a sistemului de iluminat din localitate prin constructia parcului fotovoltaic, fiind realizat de către SRL “AM-Sisteme” – companie de construcții și proiecte inginerești, care a transformat energia solară în energie electrică.
Au fost instalate 1000 de panouri fotovoltaice, care au fost pilotate mai multe tehnologii aferente eficienței energetice și sunt valorificate surse de energie regenerabilă. Printre acestea: sistemul de iluminat public cu utilizarea sistemului inteligent de management energetic, dar și instalarea sistemului de panouri solare pentru încălzirea apei calde menajere la grădinița de copii din localitate.

„Crearea Centrului de Excelență în Eficiență Energetică în satul Feștelița, cu suportul Uniunii Europene, este un exemplu remarcabil de combinare a eficienței energetice și a energiei regenerabile verzi produse local. Această abordare integrată prezintă beneficiile angajării într-o tranziție verde, care va asigura cetățenilor o calitate a vieții mai bună, mai multe resurse disponibile pentru bugetul local și, în același timp, va contribui la abordarea problemelor schimbărilor climatice și a securității energetice.


Back to the list