Program de lucru:
Luni - Vineri: 8.00 - 18.00

069 02 88 41 / 060 40 00 52
060 75 40 40 / 068 88 40 40

CATALOG

CELE MAI BUNE RADIATOARE DE ÎNCĂLZIRE PENTRU UN APARTAMENT

Radiator din oțel

Oțelul are o conductivitate termică ridicată, astfel de radiatoare se încălzesc mai repede deoarece au pereți subțiri. În ceea ce privește greutatea, seamănă cu fontă, cu toate acestea, au capacitatea de a adăuga secțiuni suplimentare la baterie. Există salturi între secțiuni, ceea ce este extrem de convenabil, deoarece, dacă este necesar, radiatorul poate fi crescut și cantitatea de căldură crescută. Radiatoarele din oțel sunt supuse unor procese corozive, astfel încât suprafața interioară a dispozitivelor este tratată în special cu substanțe de protecție, ceea ce permite extinderea duratei de viață a bateriei de oțel până la cincisprezece ani. Radiatoarele din oțel pot fi diferite, au o formă și o înălțimi diferite. De exemplu, caloriferele din aluminiu și fontă nu sunt foarte diverse și au doar câteva dimensiuni.


Radiator din aluminiu

Radiatoarele din aluminiu sunt cele mai bune radiatoare de încălzire pentru un apartament. Au multe avantaje. În primul rând, au o greutate mică, aspect estetic, precum și un grad ridicat de transfer de căldură. Comparativ cu bateriile din fontă, caloriferele din aluminiu au o conductivitate termică de patru ori mai mare. Cu toate acestea, acest material are un minus. Se pretează proceselor corozive și începe rapid să se scurgă. Cu un contact constant cu umiditatea, se prăbușește rapid. Prin urmare, vara au lăsat apa din ele pentru a evita scurgerile. Durata de operare a acestor conducte este în medie de cincisprezece-douăzeci de ani. Dacă ținem cont de conductivitatea termică a acestui material, acesta se încălzește rapid. Când încălzirea este pornită, astfel de radiatoare se încălzesc rapid și încălzesc camera. Totuși, de asemenea, se răcesc rapid. Când opriți caloriferul de aluminiu, conductele se răcesc imediat. Când utilizați astfel de baterii și cazane cu două circuite, se întâmplă adesea ca atunci când apa fierbinte este oprită, caloriferele să se răcească rapid și camera să devină rece.


Radiatoare bimetale
Cel mai adesea, astfel de radiatoare sunt utilizate pentru sistemele de încălzire centrală. Pentru sistemele de încălzire autonome, acestea nu sunt rentabile. Acest echipament este format din conducte metalice prin care circulă umiditatea. Sunt amplasate într-o carcasă din aluminiu. O astfel de structură permite radiatoarelor să reziste la șocurile hidraulice care apar în sistem. Conductivitatea termică a acestor radiatoare este destul de mare și, în același timp, costă puțin mai mult decât aluminiul.

Back to the list